Cum să plantaţi bulbii de flori?

Încolţirea bulbilor de flori este un proces simplu. Dacă bulbii sunt plantaţi corespunzător, putem fi siguri de un rezultat multicolor.

Primul şi poate cel mai important aspect este ca bulbii de flori să fie verificaţi imediat după primirea coletului - să nu fie deterioraţi. Din moment ce asigurăm o garanţie de răscumpărare de 14 zile calendaristice, în cazul în care observaţi că bulbii sunt deterioraţi, noi îi vom schimba. Dar în cazul în care veţi semnala aceste nereguli, după plantarea bulbilor nu vă vom mai putea ajuta. Acest lucru se întâmplă dintr-un motiv simplu: odată plantaţi în sol, mai mulţi factori externi pot influenţa dezvoltarea acestora.

Unde să plantăm, bulbii de flori?

Să plantăm bulbii de flori întotdeauna în solul bine lucrat, fără buruieni şi bogat în nutrienţi! Este important ca înainte de plantarea lor să nu administrăm îngrăşământ solului, deoarece în acest caz pot putrezi.

La ce adâncime să plantăm bulbii de flori?

Există o regulă general valabilă care se poate aplica în acest caz: adâncimea de plantare să fie de 3-4 ori mai mare decât lungimea bulbului. Bulbii de flori plantaţi la suprafaţă pot ieşi uşor din sol. Iar bulbii de flori plantaţi la adâncime prea mare nu vor mai încolţi. Pentru aflarea adâncimii de plantare potrivite, pentru fiecare bulb ne vor fi de folos informaţiile trecute pe fiecare pachet în parte.

Vom săpa gropile cu ajutorul unei spatule de plantare. Se afânează pământul de la fundul gropii de plantare adăugând şi puţin nisip. Dacă solul din grădină este argilos, atunci se va afâna şi partea laterală a gropii de plantare. Bulbul aşezat în groapă se va acoperi bine cu pământ şi cu grijă se va apăsa pământul din jur.

Sfat! Să nu plantăm bulbii răsfirați, ci în grupuri pentru că la înflorire vor arăta mult mai frumos, în buchete.




0