La ce să fim atenţi în luna iunie?!

A sosit și Iunie - prima lună de vară! Vremea începe să devină specifică acestui anotimp: zi de zi este tot mai cald, numărul orelor însorite este tot mai ridicat, pe când cantitatea de precipitaţii scade treptat. Este important deci să ne îngrijim plantele în funcţie de aceste schimbări specifice lunii iunie. Dar ce anume înseamnă acest lucru?

Am selectat cele mai importante lucrări tipice începutului verii, din grădina noastră:

- tăiaţi florile ofilite ale trandafirilor până la lăstarul cu cinci frunze. Acest lucru îi va ajuta să înflorească şi mai mult.

- pe perioada de secetă, nu uitaţi să udaţi plantele nou plantate, deoarece rădăcina lor nu este încă destul de adâncă pentru a absorbi apa din straturile mai joase.

- plantele perene de primăvară ale căror flori s-au ofilit deja trebuie tunse şi aranjate: unele se vor retrage în sol şi anul următor vor înflori din nou, altele vor ornamenta prin frunziş pe perioada următoare

- în locurile rămase libere din grădină mai puteţi adăuga plante comercializate la ghiveci. Plantarea este recomandată dimineaţa devreme sau seara.

- dăunătorii, în această perioadă atacă grădinile. Verificaţi plantele, pomii şi arbuştii fructiferi şi dacă este cazul adresaţi-vă unei farmacii fitosanitare pentru combaterea acestora.

- dacă se poate colectaţi apa de ploaie şi utilizaţi-o pentru udarea plantelor acidofile.

- dacă este nevoie proptiţi plantele cu tulpină înaltă şi fragilă!

- a sosit şi perioada de tundere în verde şi legarea viţei de vie.

- puteţi să efectuați rărirea fructelor la pomii fructiferi (măr, păr, cais, piersic) pentru a avea fructe mai mari şi mai gustoase. Dacă aveţi multe fructe pe un pom mai tânăr, acesta nu va reuşi să crească şi să hrănească toate fructele. În plus de asta, greutatea lor va rupe crengile pomilor, de aceea este recomandată rărirea acestora.

   


0