Minunata Floare de Colţ

Floarea de Colţ considerată şi floarea zânelor este simbolul purităţii, curăţeniei, tinereţii, iar mai recent - un simbol al iubitorilor munţilor. Este o floare rară ce rezistă condiţiilor climatice aspre cum este vântul sau frigul puternic.

Iată câteva curiozităţi despre această floare minunată pe care cu siguranţă nu le-aţi ştiut:

 - originară din stepele Asiei, floarea de colţ este o plantă perenă, de o frumuseţe aparte şi totodată cea mai rară din întreaga floră montană.

- este ocrotită de lege şi declarată monument al naturii încă din anul 1933. În comunism, ruperea unei singure plante se pedepsea cu închisoare.

- în jurul anului 1900, floarea de colţ era cunoscută în România şi ca Floarea Reginei, denumire dată în cinstea Reginei Elisabeta, căreia îi era foarte dragă. Mai târziu însă, comuniştii au interzis această denumire din dorinţa de a şterge definitiv din conştiinţe tot ceea ce ţinea de regalitate şi monarhie.

- legenda românească a florii de colţ este asociată cu momentul naşterii Mântuitorului. Steaua care i-a călăuzit pe magi spre Bethleem şi-a considerat încheiată misiunea şi a dorit să coboare pe pământ. Tot căutând un loc de odihnă a găsit unul aparte, semeţ şi cufundat în pace - Bucegii. În căderea sa printre stânci s-a desfăcut în mii de steluţe care au dat naştere florii albe ca lâna - floarea de colţ.

- tradiţional este şi un simbol al dragostei, iar bărbaţii îşi demonstrau iubirea aventurându-se pe stâncile munţilor pentru a culege o floare de colţ şi a o dărui apoi, fetei dragi.

Şi încă un lucru în plus:

 - dacă achiziţionaţi planta din locuri autorizate/magazine de specialitate o puteţi avea şi în grădina dumneavoastră! În oferta noastră o găsiţi aici: http://sweetgarden.ro/floare_de_colt

          


0